O manipulacjach i niezrozumieniu

Informacje dotyczące zdarzeń na świecie, zagrożenia, sytuacje kryzysowe
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 00:22

Cześć
Krzysztof Lis pisze:
śr 26 paź 2022, 23:55
No cóż, jeśli nie wierzysz, że człowiek może naprawdę nie być w stanie zapamiętać wszystkich postów, które kasuje, to pozostaje Ci być przekonanym, że ja się "zasłaniam" niepamięcią.
Bo niestety tak jest :) Sam nawet na swoje grupie DS po dniu 24 luty 2022 zaostrzyleś zasady panujące na grupie 😉 Czyżbyś wprowadzał „canceled culture” czyli kulturę wykluczenia / ostracyzmu społecznego na osoby o innym od twojego zdaniu?

Krzysztof Lis pisze:
Ale nawet jeśli przyjęlibyśmy, że rzeczywiście kasowaliśmy takie posty, o jakich piszesz, to serio uważasz, że robiliśmy to "żeby się sponsorzy nie pogniewali"?
Robiliście to przede wszystkich dla własnej wygody , i poczucia komfortu :)
Krzysztof Lis pisze:
Myślisz, że firmie, która chciała u nas zareklamować swój sklep z fotelami do grania w gry robi różnicę, czy banujemy ludzi rozprzestrzeniających taką czy inną propagandę?
Firmie nie, ale Wam tak.
Krzysztof Lis pisze:
Słabe te argumenty mające przekonać ludzi, że banujemy, bo by się inaczej hajs nie zgadzał. ;)
Banujecie bo na swojej grupie nie znosisz „innego zdania” , o wolności słowa jaka by ona nie była to możemy u ciebie zapomnieć. Chce ci tylko powiedzieć że WOLNOŚĆ SŁOWA to najważniejszy fundament cywilizacji Europejskiej. A niestety płyniesz z głównym ściekiem :)

Krzysztof Lis pisze:
Och, jest z pewnością bardzo wielu ludzi, którzy nie biorą mnie na poważnie -- o czym wspominałem na samym początku w tym wątku. ;)
Zrób sobie ankietę :) Na swojej grupie. Zobaczysz jak się punkty procentowe układają.
Krzysztof Lis pisze:
Ale że większość ludzi nie traktuje mnie poważnie -- do obrony takiej tezy przydałoby się źródło. Może badania jakieś czy coś. ;)
Zrób sobie ankietę na swojej grupie :)

Krzysztof Lis pisze:
Mimo mojego bywania na różnych imprezach i zlotach, nigdy nie miałem sytuacji, w której ktoś by mi to powiedział prosto w oczy. Ale może jak przyjadę na zlot tego forum, jeśli nie dostanę tu wcześniej bana za pisanie "nieodpowiednich" rzeczy, to ktoś się w końcu odważy i będzie w stanie ze mną merytorycznie na ten temat porozmawiać.
To przyjedź :) Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Nikt cię banować nie zamierza :) Myślę że nie jedna osoba czytając twoje komentarze opluła monitor / ekran telefonu ze śmiechu 🤣
Poza tym, nikt nie będzie Cię banował w imię „politycznej poprawności” mimo faktu że Sam stosujesz takie metody ostracyzmu społecznego.
Ja czytając twoje wypociny o gazach cieplarnianych i możliwości ich rozliczania :) Dochodzę do wniosku że „skończyłeś się chłopie”

~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Krzysztof Lis
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 00:31

SilesiaSurvival pisze:
czw 27 paź 2022, 00:22
poczucia komfortu :)
Powtórzę, dopóki nie przeprosisz za manipulowanie moimi słowami, nie będę odpowiadał na Twoje zaczepki. Możesz uważać, że to też dla poczucia komfortu.
1/2 redakcji Domowego Survivalu.
Ramzan Szimanow
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 08:35

Krzysztof Lis pisze:
czw 27 paź 2022, 00:31
Źródło? Nie zauważyłeś reakcji na swoje wywody wszędzie tam gdzie nie masz moderacji i władzy?
Krzysztof Lis
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 16:34

Ramzan Szimanow pisze:
czw 27 paź 2022, 08:35
Źródło? Nie zauważyłeś reakcji na swoje wywody wszędzie tam gdzie nie masz moderacji i władzy?
Zauważyłem, ale od samego faktu istnienia tych reakcji jest jeszcze dość daleko do udowodnienia tezy, że "wśród polskich przygotowanych dawno już mało kto bierze cię na poważnie". ;)
Ramzan Szimanow
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 16:53

Krzysztof Lis pisze:
czw 27 paź 2022, 16:34
Zauważyłem, ale od samego faktu istnienia tych reakcji jest jeszcze dość daleko do udowodnienia tezy, że "wśród polskich przygotowanych dawno już mało kto bierze cię na poważnie". ;)
Skoro tak twierdzisz 😉
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 17:01

Źródło pod ręką: przygotowanipolska.pl
Jakoś nikt nie broni racji tylko wciąż staje w opozycji. Interesujące.
Obrazek
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 17:07

Cześć

1411 pisze:
Czytała Krystyna Czubówna ;)

Niech zrobi ankietę na grupie FB gdzie NIE JEST administratorem lub moderatorem treści ;) Nie zrobi, bo się boi o swoje wielkie ego ;) Ciekaw jestem czy w roku 2023 przyjedzie na zlot ? 😉

Pozdrawiam
~Bart

West_End
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 19:07

Jak to było... :"plujesz na głowę ale nic to, to tylko deszcz pada"... fascynujące 🤩
Krzysztof Lis
Kontakt:

czw 27 paź 2022, 22:31

1411 pisze:
Jaka jest liczność tej próby? Zakładasz, że osoby, które się nie wypowiedziały, milcząco się z Tobą zgadzają? Czy poza tym forum nie ma osób, które poważnie przygotowują się na sytuacje awaryjne?

Odważne tezy, muszę powiedzieć.
West_End pisze:
czw 27 paź 2022, 19:07
Jak to było... :"plujesz na głowę ale nic to, to tylko deszcz pada"... fascynujące 🤩
Och, nie, to zupełnie nie o to chodzi.

Ja po prostu doskonale wiem, że tego typu uwagi są niewiele warte i nie wytrzymują konfrontacji z faktami. A to, że ktoś wylewa, czy wręcz wyrzyguje na mnie swoje frustracje, nie ma dla mnie większego znaczenia. Jakby to powiedział człowiek, od którego bardzo wiele się nauczyłem, nie wpływa to nijak na temperaturę wody w moim przydomowym basenie. Nie mam przydomowego basenu, u mnie to raczej byłby zerowy wpływ na temperaturę wody w salonie.

Odnoszę się do tych uwag merytorycznie wyłącznie po to, żeby ktoś czytający nasze rozmowy za kilka lat, mógł łatwo ocenić, kto w tym sporze ma rację. ;)
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

pt 28 paź 2022, 05:39

Krzysztof Lis pisze:
czw 27 paź 2022, 22:31
(….)
Odnoszę się do tych uwag merytorycznie wyłącznie po to, żeby ktoś czytający nasze rozmowy za kilka lat, mógł łatwo ocenić, kto w tym sporze ma rację. ;)
A jak nie będziesz miał racji ? Przyznasz się do tego ? I powiesz jawnie „Przepraszam Panowie i Panie, myliłem się ! Macie racje.” Jestem ciekaw ? 🤔

~Bart

ODPOWIEDZ

Wróć do „Scenariusze zagrożeń”