Cześć!
Od ponad dwóch miesięcy jestem użytkownikiem tych oto spodni. Ponosiłem, uznałem że podzielę się opinią na temat tego produktu 5.11. Spodnie kupiłem jako nowe z drugiej ręki, wszystkie metki oraz naklejki znajdowały się na spodniach, kupione za około 60% ceny sklepowej. Która oscyluje w okolicach 390-410 zł. Zależnie od sklepu.
Spodnie mają krój bojówek, ale nie typowy jak BDU. Łącznie posiadają aż 8 kieszeni. Na podudziu cargo , na udzie mała kieszeń na telefon , na pachwinie typowa kieszeń , oraz na pośladu kieszeń. Spodnie mają regulowany pas, z rozciągliwą gumką. Material Stryke Pant wraz z powłoką Teflon® , nie dość że jest rozciągliwy, to powłoka spodni całkiem dobrze znosi zabrudzenia. Spodnie użytkowane nawet na rowerze, dopierały się po intensywnym użytkowaniu.
Detale, te spodnie są naprawdę dobre bo:
1.W kroku mają wszyty romboidalny kawałek materiału , przez co zakres ruchów jest porównywalny z spodniami sportowymi. A regulacja pasa za pomocą gumki, bardzo poprawia komfort użytkowania.
2.Rozciągliwy materiał! Ubranie pod spodnie np bielizny termoaktywnej, nie powodują nagłego uczucia opięcia ciała
3.Kieszenie CARGO są jakby wszyte w otwory znajdujące się w nogawkach. Przez co, jak są puste nie odstają, wypełnione np portfelem nie latają! W kieszeni cargo znajdują się dwie kieszonki które posegregują mniejszy ekwipunek, lub zmieszczą dwa magazynki do karabinka.
4.Dolny róg kieszeni pachwinowej wzmocniony jest obszyciem z Cordury, dzięki czemu nasz składany nożyk z klipsem nie będzie niszczył spodni. Kieszenie na pośladkach, mają obyszte ranty courdurą.
5.Para pierwszych szlufek do pasa, raz że są zdecydowanie szersze od pozostałych szlufek do pasa. Dwa są przystosowane pod zapięcie karabinka alpinistycznego bez użycia metalowego lub plastikowego D-ringa.
Spodnie są mega przemyślanie, mimo prostego kroju, spodnie bardzo wygodnie się nosi, zapewniając przy tym bardzo komfortowy zakres ruchów. Szkoda że jest tylko taka paramilitarna gama kolorów i materiałów. Takie spodnie w jeansie lub innym kolorze (ciemna czerwień) zdecydowanie bardziej ginęłyby w tłumie niż kolor Oliv Drab
Uwaga
Uwaga 2
Pozdrawiam
~Bart