Czołem Przygotowani!

Przedstaw się, podaj swoje województwo
Jadowity
Kontakt:

wt 26 lis 2024, 22:38

Cześć! Zdążyłem parę słów już na forum zapisać, ale wypada się jednak przywitać co skwapliwie pragnę uczynić dając tym samym grzeczności zadość i dziękując przy okazji za przyjęcie do grona forumowiczów. Pochodzę z północno zachodniej Polski, ale od paru już lat mieszkam w Lubuskim. Moja przygoda z prepperingiem zaczęła się kiedy mniej więcej w wieku 20 lat uświadomiłem sobie, że przetrwanie we współczesnym świecie to nie do końca klasyczny survival przedstawiany kiedyś przez popularne osobowości udające się w przeróżne dzikie miejsca na świecie i starające się przeżyć. Lubię klasyczne podejście, lubię też bushcraft, a jako odtwórca historyczny z zamiłowania uwielbiam funkcjonować w warunkach sprzed elektryfikacji, oraz bez dobrodziejstw współczesnego świata. Jednak myślę, że w nowoczesnym survivalu chodzi o coś więcej, poniekąd peppering wydaje mi się być wypadkową nowoczesnego podejścia. Ponad sprzęt i gadżety przekładam jednak realne umiejętności, oraz wiedzę, a gdybym miał powiedzieć co w życiu cenię najbardziej to wolność i święte prawo do samostanowienia. Tyle o mnie. Chciałbym raz jeszcze podziękować za przyjęcie na forum i mam nadzieję, że być może z czasem poznamy się lepiej. 💪 Sława!
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

wt 26 lis 2024, 23:22

Reko? Uwielbiam :twisted: choć odgaduję żeś "wcześniak" :) Żarty na bok, zwłaszcza branżowe z reko he he.
Co do przygotowań, to jest właśnie jak z wypadem w góry. Nie zakłada się dobrej pogody, choć się na nią liczy. Zakłada się najgorszy scenariusz i przygotowuje siebie oraz zawartość plecaka pod takie właśnie założenie. Aby się nie obudzić z ręką w nocniku. Ot i cała filozofia w skrócie.
Jescze raz witaj w gronie zje.. Znaczy, forumowiczów.
Obrazek
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

śr 27 lis 2024, 04:29

Witaj

Rozgość się ;) Z Lubuskiego jesteś pierwszy który się ujawnił ;) Witamy w naszej paczce.

~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Jadowity
Kontakt:

śr 27 lis 2024, 06:13

Gwoli ścisłości to wczesne i późne 1411, ale zaczynałem od 2 WŚ jako kościuszkowiec, a incydentalnie chłopak z lasu. Co do przygotowań to wydaje mi się, że tak jak i w innych dziedzinach typu ekonomia najlepiej sprawdza się powiedzenie "Bądź gotów na najlepsze, szykuj się na najgorsze". Ot co. Miłego dzionka!
SŁAWEK
Kontakt:

śr 27 lis 2024, 07:27

Witaj Jadowity.
Komu sława ?
BoldFold
Kontakt:

śr 27 lis 2024, 11:59

Witaj kolego...
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Jadowity
Kontakt:

czw 28 lis 2024, 06:40

SŁAWEK pisze:
śr 27 lis 2024, 07:27
Witaj Jadowity.
Komu sława ?
Sława szanownym przygotowanym. 😁 Chociaż z językowego punktu widzenia to życzenie pomyślności. W Persji funkcjonowało zawołanie, ktoś na polski można przetłumaczyć jako Sława i Chwała gdzie chodziło o niebiańską pomyślność i światłość. Jakoś tak od ponad 15 lat używam nie raz zawołania "Sława!" witając się lub kończąc rozmowę. Ot taka maniera.
SŁAWEK
Kontakt:

czw 28 lis 2024, 09:22

O K.
Lubię wiedzieć z kim tańczę.
SŁAWEK
Kontakt:

czw 28 lis 2024, 19:04

Панове, ці включення ставляться до мене, як до бика червона ганчірка. Будь ласка, обмежте показ проукраїнських гасел. Це не той форум!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitania i krótki opis”