Poradnik - Jak przetrwać sytuacje kryzysowe w bloku

Krótkie instrukcje z zasadami postępowania
ODPOWIEDZ
Cuprum
Kontakt:

pn 09 mar 2026, 16:55

Hej!
Mam dla Was ciekawą propozycję, która warto przedyskutować. A mianowicie jest to poradnik, który może pomóc co niektórym z nas poszerzyć wiedzę w zakresie sytuacji kryzysowej, gdy mieszkamy w bloku/kamienicy.

https://smlobzow.pl/?wpfb_dl=1319

Pozdrawiam.
Alcatraz Steel
Kontakt:

wt 10 mar 2026, 20:12

Bardzo fajny poradnik, to gotowanie w termosie najbardziej mnie zaciekawiło :D
"Nie ma osoby, która przetrwa kryzys na dużą skalę w pojedynkę. Musimy działać zbiorowo."
BoldFold
Kontakt:

czw 12 mar 2026, 19:19

Porządny termos (stalowy) jest jednym z kilku niedocenianych i mało używanych elementów wyposażenia przygotowanego.

To jest zawsze lepsze od jedzenia zalanego na zimno makaronu. Z ciekawostek ostatnio pojawiły się woreczki do zawieszenia na podbrzuszu i ogrzania własnym ciałem zawartości jedzenia włożonego do woreczka. Tak że temat cały czas ewoluuje.
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

sob 14 mar 2026, 08:41

Cześć

Jestem po lekturze owego poradnika. Można przyczepić się do szczegółów, oraz braku chociażby wspomnienia o posiadaniu środków obrony. Ale mimo tego jest to naprawdę DOBRY PORADNIK dla osoby mieszkającej w bloku. Dziś jadę nagrać materiały na YT na temat tego poradnika, niebawem (koło środy) będzie recenzja owego poradnika na moim kanale na YT. Na pewno w tym temacie przepiszę swoje uwagi które zgromadziłem w notatkach.

Klasyfikuje go zdecydowanie wyżej, niż rządowy „Poradnik Bezpieczeństwa” który jest poprostu mierny.

Pozdrawiam
~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

PP1442

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instrukcje”