Tylko czemu któryś z prawdziwych prepersów, dzierżców praktycznej wiedzy nie poruszy danego tematu lepiej?mar_kow pisze: pt 28 lis 2025, 22:46To fakt... W wielu tematach...BowHunter pisze: pt 28 lis 2025, 02:23 [...]
Problem Ramzan z Tobą niestety polega na tym, że praktycznej wiedzy nie posiadasz żadnej, tylko zaczytaną z książek i z internetu. Dlatego tak ciężko dyskutuje się z Tobą. No niestety. Tak czy siak mimo wszystko życzę CI powodzenia w życiu.
[...]
Wiadomo. Braki czasu.
No chyba że akurat pojawia się jakaś subkulturowa zabawka w rodzaju dużego, customowego noża od wiodącego nożoroba.
Wtedy czas na pisanie tutaj całych referatów jest.
Tak jak toczenie w mediach społecznościowych enty raz do potęgi epickiej krucjaty AK vs AR lub świętego oburzenia że ktoś kupił kopię jakiegoś nożyka renomowanej firmy.
A @SilesiaSurvival wspominałem nie raz. Że temat np piły spalinowej w różnych budżetach zostawiam innym.
Mimo doświadczeń własnych cywilnych i w służbie.
Przekazał na którymś zlocie? Na pewno.
Sugerowałem też w innych tematach tutaj, na forum że to jest do opisania. Przynajmniej raz.
Taki mały teścik.
Lata kolejne lecą, jakoś nikt nie robi aktualnego przewodnika po dostępnych modelach.
Ostatnia recenzja jakiejś na forum była ile? Pięć lat temu?
Temat od lat martwy.
Mimo że podstawowy sprzęt w gospodarstwie.
Tak jak pompa wody. Do wypompowywania jej z piwnicy. Ktoś to ruszy w końcu? Zrobi ostrzeżenie przed gównianym zakupem albo poleci dobry?
Cisza.
Bo to temat poza "preperską subkulturą".
Też doszły mnie słuchy że niektórzy w niej narzekają na to forum psuje im biznesy.
Ludzie co tutaj trochę poczytali jadąc na jakieś szkolenie zadają niewygodne pytania.
Zamiast chłonąć "praktyczną wiedzę o lokowanych produktach" żeby je grzecznie zakupić od szwagra prowadzącego szkolenie a po zakupie odłożyć na półeczkę.
Tylko co to za szkoleniowiec który operuje dogmatami zamiast potrafić wyjaśnić kontekst?
Ja tam na subkultury i ich znaki identyfikacyjne mam wywalone.
Wrzucam swoje przemyślenia, wartościowe zrzutki od innych.
Np, w temacie ewolucji metod walki w kraju na U.
Może ta wiedza komuś dupę uratuje, i dobrze jak tak łatwo nie zaginie w ścieku mediów społecznościowych.
Trochę historycznych ciekawostek które mogą kogoś zainteresować, czy jest marginalna szansa że nawet przydać.
Się nie podoba?
Wrzucać lepsze.