Nożyczki awaryjne

Obowiązkowa umiejętność każdego człowieka
ODPOWIEDZ
Maślak13
Kontakt:

pt 03 paź 2025, 22:32

Znów wybrałem drogę po taniości i kopiłem klona-podróbkę lethermana raptora . Wiem , niektórzy brzydzą się takim podejściem ale 11-krotnie niższa cena skusiła.Cóż to takiego ? To po prostu składane nożyczki które można nosić w edc lub wozić w aucie . U mnie docelowo będą w autach (jeśli dokupię kolejne ). Jak prezentuje się tani klon? Nie miałem w ręce oryginału ale to co dostałem zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie. Jedną krawędź tnącą nożyczek ma ząbkowaną krawędź tnącą dzięki czemu przecinany materiał nie ma tendencji do wysuwania się. Pierwsze co przeciąłem to sznurek ok 6mm - bez problemu, na ostateczny test wybrałem pas transportowy jakich używają do mocowania ładunków. Opór cięcia oczywiście był ale przeciąłem bez problemu. Chciałem jeszcze spróbować z blachą 0.5mm ale uznałem że nie będzie z nią problemu i na pasie poprzestałem . Oprócz tytułowych nożyczek mamy tutaj nazwał bym to ostrze hakowe ale nie miałem pomysłu na jego test choć folię z innej paczki cięło bardzo płynnie. Mamy jeszcze wbudowany przecinak chyba do drutów o średnicy max 2mm ale nie obiecywał bym sobie po nich wiele . Na koniec pozostaje jeszcze zbijak do szyb , ale nie weryfikowałem jego skuteczności . Nożyczki mają wbudowany niezbyt duży ale dosyć sztywny klips . Myślę że za ułamek ceny oryginału mamy całkiem dobrą podróbę więc jeśli ktoś nie ma moralnych oporów polecam.
IMG_1250.jpeg
IMG_1249.jpeg
IMG_1248.jpeg
IMG_1247.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pierwsza pomoc”