Cześć
Podbijam temat na temat tanich latarek które można kupić w popularnych sieciówkach !
Na ruszt wrzucam dwie latarki , ręczniaka z obi oraz czołówkę z outletu Auchan. Obie zasilane akumulatorami , które można ładować przez kabel USB-C.
Na początek ręczniak z Obi

Latarka która posiada 3 trybu światła (gdzie mamy możliwość zmiennego ustawienia snopu światła) , na boku korpusu latarki mamy diodę do światła rozproszonego. Latarkę kupiłem z myślą o EDC-u , ale rozpakowanie latarki trochę mnie zniechęciło ….. chamski plastik. Ale latarka docelowo wylądowała w samochodzie, wraz z czołówką. . Po miesiącu użytkowania , muszę przyznać że jak za cenę 14.99 zł , jest to całkiem fajny produkt. Dobrze świeci , a maksymalnie skupiona wiązka pozwala oświetlić punkt nawet z odległości 70-80 metrów. Rozproszone światło zarówno w głowicy jak i z boku korpusu całkiem fajnie oświetla drogę podczas marszu. Latarka posiada 3 tryby świecenia diody w głowicy latarki , 100% - 50% - strobo. Głowica posiada również regulowany snop światła

Z boku korpusu znajduje się dioda do światła rozproszonego. Która swieci tylko jednym trybem.
Akumulator pozwala na około 1.5 godzinne użytkowanie latarki na maksymalnym trybie światła. Ładuje się około 2 godzin do pełnego naładowania. Jako zapas zapasu w tej cenie , i wożenie w samochodzie w zupełności się nada! Przy okazji użytkując samochód, możemy regularnie ładować latarkę. Musimy tylko posiadać przejściówkę od USB.
Czołówka z Auchan
Kupiona z Outletu , cena oscylowała między 12-13 zł. Ogniwo akumulatorowe , ładowane przez USB-C. Posiada dwa tryby światła dla dwóch oddzielnych diód. Gdzie mamy maksymalne natężenie światła skupionego i rozproszonego. Nic więcej nie ma! Latarka kupiona z myślą „zapas zapasu” wylądowała w samochodzie

Przecież masz już latarkę w samochodzie ! Tak , ale wychodzę z założenia że warto mieć tyle latarek w samochodzie , ilu masz członków rodziny

Mam trzy latarki!
Latarka świeci koło godziny, ładuje się 1.5 godziny. Skupione światło dociera na 35-40 metrów , rozproszone oświetla dość szeroko na dystansach 10-15 metrów. Latarka wyposażona jest w magnes. Czy warto ? Jako zapas zapasu jak najbardziej.
A tematów latarkowych mam jeszcze do opisania kilka ! Mactronic Loop , Specter Pro Light 2 czy awaryjna/sygnalizacyjna latarka samochodowa
Pozdrawiam
~Bart
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.