no to zostanie znów drukowanie i laminowanieBoldFold pisze: ↑śr 30 lip 2025, 12:31Przeszukaj zasoby forum, na pewno coś ciekawego znajdziesz, patrz na starsze daty, tam jest wiele ciekawych rzeczy, ktoś tu wstawiał taką cegłę "wszystko o ziołach? Zaś stare ksiązki zielarskie mają niezrozumiałe, napisane farmaceutycznym językiem treści i mało czytelne obrazki. To tak na marginesie Twoich poszukiwań.Alcatraz Steel pisze: ↑śr 30 lip 2025, 11:41Cześć. Ktoś jest w stanie polecić coś ze starych książek o ziołach. Ciężko coś znaleźć nawet w antykwariatach a z nowych to mało treści.
Zioła i rośliny lecznicze. Kieszonkowy atlas
-
Alcatraz Steel
- Kontakt:
-
BoldFold
- Kontakt:
Niekoniecznie bo np tutaj masz link do ksiązki;viewtopic.php?f=131&t=1405Alcatraz Steel pisze: ↑śr 30 lip 2025, 12:36no to zostanie znów drukowanie i laminowanieBoldFold pisze: ↑śr 30 lip 2025, 12:31Przeszukaj zasoby forum, na pewno coś ciekawego znajdziesz, patrz na starsze daty, tam jest wiele ciekawych rzeczy, ktoś tu wstawiał taką cegłę "wszystko o ziołach? Zaś stare ksiązki zielarskie mają niezrozumiałe, napisane farmaceutycznym językiem treści i mało czytelne obrazki. To tak na marginesie Twoich poszukiwań.Alcatraz Steel pisze: ↑śr 30 lip 2025, 11:41Cześć. Ktoś jest w stanie polecić coś ze starych książek o ziołach. Ciężko coś znaleźć nawet w antykwariatach a z nowych to mało treści.
![]()
Też ją mam, i wiele innych. No i pamiętaj; nie od razu Kraków zbudowano, cierpliwie należy szukać...
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Użyj tego, co masz.
-
Alcatraz Steel
- Kontakt:
Dzięki na pewno skorzystam . Ja posiadam aktualnie Zioła mają moc autor: Agnieszka Skowerska.BoldFold pisze: ↑śr 30 lip 2025, 12:39Niekoniecznie bo np tutaj masz link do ksiązki;viewtopic.php?f=131&t=1405Alcatraz Steel pisze: ↑śr 30 lip 2025, 12:36no to zostanie znów drukowanie i laminowanieBoldFold pisze: ↑śr 30 lip 2025, 12:31
Przeszukaj zasoby forum, na pewno coś ciekawego znajdziesz, patrz na starsze daty, tam jest wiele ciekawych rzeczy, ktoś tu wstawiał taką cegłę "wszystko o ziołach? Zaś stare ksiązki zielarskie mają niezrozumiałe, napisane farmaceutycznym językiem treści i mało czytelne obrazki. To tak na marginesie Twoich poszukiwań.![]()
Też ją mam, i wiele innych.
-
BoldFold
- Kontakt:
Gdzieś była lista (moja z książkami) trzeba poszukać 
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Użyj tego, co masz.
- 1411
- Kontakt:
Zrobię przegląd u siebie, ale raczej opublikuję w postaci listy, niż recenzji. Zbyt wiele tego, a czasu jak na lekrstwo.

- Ryszpak
- Kontakt:
Witaj.
Oczywiście ojciec Klimuszko i "Wróćmy do ziół leczniczych".
Od siebie mogę polecić Witolda Poprzęckiego "Poradnik zielarza" - bardzo ciekawie i przystępnie napisana.
Oczywiście ojciec Klimuszko i "Wróćmy do ziół leczniczych".
Od siebie mogę polecić Witolda Poprzęckiego "Poradnik zielarza" - bardzo ciekawie i przystępnie napisana.
Rafał vulgo Ryszpak
“I Am Not Altogether on Anyone’s Side, Because Nobody is Altogether on My Side.” Drzewiec
“I Am Not Altogether on Anyone’s Side, Because Nobody is Altogether on My Side.” Drzewiec