Lokalni producenci żywności
- 1411
- Posty: 2949
- Rejestracja: ndz 02 wrz 2018, 14:15
- Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
https://zagrodoweifarmerskie.pl/gospoda ... ograniczu/
Zagroda na Pograniczu - Borucin
Gospodarze mili i chętni do rozmów jak i do odwiedzin. Ich sery wygrywają liczne konkursy regionalne. U nich nabywałem kozią siarę, sery i soki pomidorowe. Więcej w ofercie na stronie podanej powyżej.
Zagroda na Pograniczu - Borucin
Gospodarze mili i chętni do rozmów jak i do odwiedzin. Ich sery wygrywają liczne konkursy regionalne. U nich nabywałem kozią siarę, sery i soki pomidorowe. Więcej w ofercie na stronie podanej powyżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-
- Posty: 77
- Rejestracja: śr 27 wrz 2023, 20:48
- Kontakt:
Czysta reklama i ceny wysokie jak wszędzie . Ale dobry produkt musi kosztować . W końcu wiem jaka ciężka praca jest z tym związana . 

- 1411
- Posty: 2949
- Rejestracja: ndz 02 wrz 2018, 14:15
- Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
Owszem, czysta, z tym że bez profitów dla nas. Po prostu chcemy promować lokalnych wytwórców żywności. O tych większych (i droższych) jest głośniej, bo się promują, walczą o markę i dbają o jakość. Dlaczego ich nie reklamować?
Swojskie warzywa - Bełsznica, przy ul. Raciborskiej nr 65
Ludzie mają swoje szklarnie, folie i kawałek pola. Zawsze wystawiają tabliczki z napisem Pomidory lub Sałata, w zależności co akurat mają gotowe do sprzedaży. Pomidory malinowe i bycze serca prima sort. Jadłem, robiłem sosy itp.
Swojskie warzywa - Bełsznica, przy ul. Raciborskiej nr 65
Ludzie mają swoje szklarnie, folie i kawałek pola. Zawsze wystawiają tabliczki z napisem Pomidory lub Sałata, w zależności co akurat mają gotowe do sprzedaży. Pomidory malinowe i bycze serca prima sort. Jadłem, robiłem sosy itp.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-
- Posty: 1911
- Rejestracja: pt 07 wrz 2018, 18:14
- Lokalizacja: Górny Śląsk
- Kontakt:
Nawet kojarzę miejsce, a niedaleko jest pracownia rzeźbiarska? Na Raciborskiej?
To nie jest reklama, myślę że to jest ominięcie zagranicznych sieci handlowych i wzmocnienie polskiej produkcji. A jedzenie jest o niebo lepsze... Nawyki nowe trzeba w sobie wyrobić.
Cyklop, a Ty nie masz czegoś na sprzedaż? To na swojej grupie terenowej daj wpis
To nie jest reklama, myślę że to jest ominięcie zagranicznych sieci handlowych i wzmocnienie polskiej produkcji. A jedzenie jest o niebo lepsze... Nawyki nowe trzeba w sobie wyrobić.
Cyklop, a Ty nie masz czegoś na sprzedaż? To na swojej grupie terenowej daj wpis

Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
- 1411
- Posty: 2949
- Rejestracja: ndz 02 wrz 2018, 14:15
- Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
- 1411
- Posty: 2949
- Rejestracja: ndz 02 wrz 2018, 14:15
- Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
Serowarnia Michalina Andreczko - Bełsznica
Sery podpuszczkowe. Krowie, kozie i okresowo owcze.
Mleko krowie, każda butelka mleka z warstwą pysznej śmietany. Kupujemy na litry do własnych pojemników.
Doskonałe masła.
Kupuję tam od lat. Ofertę serów może za jakiś czas uda się wrzucić.
Sery podpuszczkowe. Krowie, kozie i okresowo owcze.
Mleko krowie, każda butelka mleka z warstwą pysznej śmietany. Kupujemy na litry do własnych pojemników.
Doskonałe masła.
Kupuję tam od lat. Ofertę serów może za jakiś czas uda się wrzucić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-
- Posty: 18
- Rejestracja: pn 29 kwie 2024, 15:41
- Kontakt:
Polecam:
Zakład Masarski SEGET
ul. Środkowa 15, 44-360 Lubomia
A to krótko o nich:
SAGA SWOJSKIEGO KUNSZTU
Dawno, dawno temu… tak zwykle zaczynają się bajki i baśnie. Jednak nasza opowieść zaczyna się nieco inaczej. Przed laty, a dokładnie 41 lat temu wydarzył się początek naszej historii, kiedy to zrodziła się pasja w sercu Ireny i Bernarda Segetów. Ona bez wątpienia kreatorka smaku, wizji i oraz On – fachowiec i profesjonalista w realizacji tej wizji w postaci produktu. Jako duet doskonale ze sobą współgrający stworzyli pełną kunsztu rodzinną firmę Seget. Od początku wprowadzali na lokalny rynek delikatesy wędliniarskie oraz najlepsze mięsa. Firma zaczęła się coraz bardziej rozwijać, a swoją pasją z każdym kolejnym rokiem nasi kreatorzy branży mięsnowędliniarskiej emanowali na swojego Syna Jacka, który dzisiaj z wielką pasją kontynuuje piękne dzieło Rodziców.
Firma Seget to ambasada specjałów, ambrozji i unikatowych produktów od szynek, przez wędzonki, aż po pieczenie i pasztety. Wszystko wykonywane z wielkim zaangażowaniem, sercem i oddaniem.
Klient, który kupuje ich produkty ma być zadowolony oraz ma poczuć w każdym produkcie wyjątkowość rodzinnej tradycji i swojskiej receptury. Zbiór doświadczeń zebranych na przestrzeni 41 lat istnienia Firmy pozwala nam dostosować gamę naszych produktów do bieżących trendów żywieniowych, pozostając wiernymi jakości powstałych wyrobów. Obecnie zakład produkuje ponad 100 gatunków wędzonek, wędlin i wyrobów garmażeryjnych, stawiając przede wszystkim na jakość wyrobów. Liczne certyfikaty, a także wprowadzony system zapewniania jakości zdrowotnej (HACCP) gwarantują najwyższą jakość naszych produktów.
Zakład Masarski SEGET
ul. Środkowa 15, 44-360 Lubomia
A to krótko o nich:
SAGA SWOJSKIEGO KUNSZTU
Dawno, dawno temu… tak zwykle zaczynają się bajki i baśnie. Jednak nasza opowieść zaczyna się nieco inaczej. Przed laty, a dokładnie 41 lat temu wydarzył się początek naszej historii, kiedy to zrodziła się pasja w sercu Ireny i Bernarda Segetów. Ona bez wątpienia kreatorka smaku, wizji i oraz On – fachowiec i profesjonalista w realizacji tej wizji w postaci produktu. Jako duet doskonale ze sobą współgrający stworzyli pełną kunsztu rodzinną firmę Seget. Od początku wprowadzali na lokalny rynek delikatesy wędliniarskie oraz najlepsze mięsa. Firma zaczęła się coraz bardziej rozwijać, a swoją pasją z każdym kolejnym rokiem nasi kreatorzy branży mięsnowędliniarskiej emanowali na swojego Syna Jacka, który dzisiaj z wielką pasją kontynuuje piękne dzieło Rodziców.
Firma Seget to ambasada specjałów, ambrozji i unikatowych produktów od szynek, przez wędzonki, aż po pieczenie i pasztety. Wszystko wykonywane z wielkim zaangażowaniem, sercem i oddaniem.
Klient, który kupuje ich produkty ma być zadowolony oraz ma poczuć w każdym produkcie wyjątkowość rodzinnej tradycji i swojskiej receptury. Zbiór doświadczeń zebranych na przestrzeni 41 lat istnienia Firmy pozwala nam dostosować gamę naszych produktów do bieżących trendów żywieniowych, pozostając wiernymi jakości powstałych wyrobów. Obecnie zakład produkuje ponad 100 gatunków wędzonek, wędlin i wyrobów garmażeryjnych, stawiając przede wszystkim na jakość wyrobów. Liczne certyfikaty, a także wprowadzony system zapewniania jakości zdrowotnej (HACCP) gwarantują najwyższą jakość naszych produktów.
- 1411
- Posty: 2949
- Rejestracja: ndz 02 wrz 2018, 14:15
- Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
Seget ma własną hodowlę mięska luźno biegającego?

-
- Posty: 18
- Rejestracja: pn 29 kwie 2024, 15:41
- Kontakt:
- 1411
- Posty: 2949
- Rejestracja: ndz 02 wrz 2018, 14:15
- Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
Ośliślok Jan. Gospodarstwo rybackie, hodowla karpia i narybku
Ul. Zamkowa 9, 44-350 Gorzyce
Na święta prowadzą sprzedaż co roku. Nie próbowałem nigdy gdyż po sąsiedzku mam zapalonego wędkarza, tak więc...
Jak widać na mapie, stawy spore. I można tam obserwować zimorodki, jeśli kto lubi taki sport.
Ul. Zamkowa 9, 44-350 Gorzyce
Na święta prowadzą sprzedaż co roku. Nie próbowałem nigdy gdyż po sąsiedzku mam zapalonego wędkarza, tak więc...
Jak widać na mapie, stawy spore. I można tam obserwować zimorodki, jeśli kto lubi taki sport.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
