Szybka kuchnia terenowa.
: ndz 23 sty 2022, 15:56
Cześć
Od kilku dni eksperymentuje sobie, z szybką kuchnią terenową. Która opiera się na założeniu, przygotowania dania instant. Jak już dobrze znana przez każdego tzw „zupka chińska”
Moje założenia to
1.Czas przygotowania posiłku od 1-10 minut.
2. Czas oczekiwania do 30 minut.
3. Zalewasz wrzątkiem w termosie Nawet takim zwykłym.
4. Artykułu z normalnego sklepu spożywczego.
Jak na razie „jest obiecująco”
1. Przepis na „żarcie z termosa”
Spaghetti neapolitańske z termosa na biedzie.
W termosie obiadowym Będzie ci o wiele wygodniej. Ja niestety jeszcze nie mam obiadowego termosu. Ale sobie kupię niebawem.
Do tego eksperymentu zainspirował mnie #SurvivalAdventures. Za co serdecznie dziękuje.
Teraz jak to zrobiłem.
1.Wypełniłem termos do połowy makaronem. Praktycznie do połowy był szczelnie wypełniony makaronem , spaghetti ze zdjęcia.
2.Wsypałem do środka Fix Knorr do spaghetti.
3.Pokroiłem w plasterki 5 kabanosów, drobiowe z zdjęcia. Oraz wsypałem do termosa. Kroiłem bardzo cienko.
4.Łyżeczka oleju roślinnego.
5. Zalałem 500 ml gorącej wody, ale zostawiłem trochę wolnego miejsca w termosie.
6.Odczekałem 30 minut.
7.Co pewien czas mieszałem. Po przez obracanie termosa.
Jak wyszło?
1. Makaron się trochę nie dogotował, trzeba go dodawać mniej. Ale nie jest źle. Na przyszłość sypiemy mniej i bardziej starannie połamany.
2. Jeden fix zupełnie wystarczy, dwa fixy sprawiły że sos jest kwaśny. Jak sobie doprawiasz , bazylią będzie o wiele lepiej.
3. Kabanosy ładnie się ugotowały
4. Na jednego fixa z zdjęcia potrzeba 250 ml gorącej wody. Makaron podczas gotowania, zabiera trochę wody. Jeden fix i trochę więcej wody.
5. Dodać trochę suszonych warzyw, lub puszkowanych. Będzie apetyczniej wyglądać
Zacznij eksperyment już teraz !
~Bart
Od kilku dni eksperymentuje sobie, z szybką kuchnią terenową. Która opiera się na założeniu, przygotowania dania instant. Jak już dobrze znana przez każdego tzw „zupka chińska”
Moje założenia to
1.Czas przygotowania posiłku od 1-10 minut.
2. Czas oczekiwania do 30 minut.
3. Zalewasz wrzątkiem w termosie Nawet takim zwykłym.
4. Artykułu z normalnego sklepu spożywczego.
Jak na razie „jest obiecująco”
1. Przepis na „żarcie z termosa”
Spaghetti neapolitańske z termosa na biedzie.
W termosie obiadowym Będzie ci o wiele wygodniej. Ja niestety jeszcze nie mam obiadowego termosu. Ale sobie kupię niebawem.
Do tego eksperymentu zainspirował mnie #SurvivalAdventures. Za co serdecznie dziękuje.
Teraz jak to zrobiłem.
1.Wypełniłem termos do połowy makaronem. Praktycznie do połowy był szczelnie wypełniony makaronem , spaghetti ze zdjęcia.
2.Wsypałem do środka Fix Knorr do spaghetti.
3.Pokroiłem w plasterki 5 kabanosów, drobiowe z zdjęcia. Oraz wsypałem do termosa. Kroiłem bardzo cienko.
4.Łyżeczka oleju roślinnego.
5. Zalałem 500 ml gorącej wody, ale zostawiłem trochę wolnego miejsca w termosie.
6.Odczekałem 30 minut.
7.Co pewien czas mieszałem. Po przez obracanie termosa.
Jak wyszło?
1. Makaron się trochę nie dogotował, trzeba go dodawać mniej. Ale nie jest źle. Na przyszłość sypiemy mniej i bardziej starannie połamany.
2. Jeden fix zupełnie wystarczy, dwa fixy sprawiły że sos jest kwaśny. Jak sobie doprawiasz , bazylią będzie o wiele lepiej.
3. Kabanosy ładnie się ugotowały
4. Na jednego fixa z zdjęcia potrzeba 250 ml gorącej wody. Makaron podczas gotowania, zabiera trochę wody. Jeden fix i trochę więcej wody.
5. Dodać trochę suszonych warzyw, lub puszkowanych. Będzie apetyczniej wyglądać
Zacznij eksperyment już teraz !
~Bart