Dzisiaj mam dla Was lżejszą lekturę. Myślę, że tematyka w pewnym stopniu jest bliska nam wszystkim Czy to ze względu na walory smakowe, relaksacyjne czy wszystkie benefity prozdrowotne.
Dzieło Magdaleny Przybylak-Zdanowicz oraz Karola Przybylaka to ponad 130 sprawdzonych przepisów na nalewki degustacyjne i zdrowotne. Każdy z przepisów zawiera listę niezbędnych produktów, informacje dotyczące sezonu najkorzystniejszego do pozyskania danego surowca oraz proste, przejrzyste instrukcje postępowania. Konkretnie w Atlasie nalewek znajdziemy:
- praktyczne porady i wskazówki praktyków
- informacje o najkorzystniejszym czasie zbioru surowców i przygotowywania trunków
- nalewki degustacyjne
- nalewki zdrowotne
- indeks schorzeń i dolegliwości, na które nalewki mogą pomóc
- indeks sezonowości, czyli kiedy przypada najlepszy termin do przygotowania nalewki