AC na nowy samochód,zawsze

Assistance na starszy wóz

Co do Broni jako polisy, super porównanie

Pozdrawiam
~Bart
Aby otrzymać pełne prawa użytkownika, portal Przygotowani Polska wymaga napisania 5 postów, które następnie muszą zostać zatwierdzone przez moderatora.Brak dłuższej aktywności niż 1 rok, będzie skutkował zawieszeniem konta, a po kolejnym roku zostanie wdrożona procedura jego usunięcia.
Zabawne i prawdziwe.
No rozumiem, rozumiem, ale dalej uważam że nóż to delikatnie mówiąc najgorsze co można wziąć do walki w zwarciu. Może to wynika z charakteru ale mnie perspektywa walki na noże trochę przeraża. Zwłaszcza że bardziej skuteczny rodzaj nawet prowizorycznego oręża można zdobyć kosztem czasem zerowym. Szczerze mając do wyboru kij od miotły i nóż, do zwarcia wziąłbym nawet kompletną szczotkęMr Nobody pisze: ↑pt 26 sie 2022, 11:48do Buła :
No nie wiem czy taki głupi ,dla mnie nie głupi , dla ciebie tak ,z tym że ty byłes gotowy na to , że kolega do ciebie strzela i doskonale wiedziałeś czym będzie strzelał , dostałeś gumową kulą z mosberga od policji? moge opisać osobiste wrażeniaale jak najbardziej się z tobą zgadzam ,że widok prawdziwej broni działa inaczej ,jednak tu chodzi o moje własne podejście ,bo kiedyś role moga się odwrócić .
Wicih, ale ja tam nic nie napisałem ,o broni białej do samoobrony ,tylko że wolę to bo to przydatne podczas lub po W tylko tam chyba nie napisałem ,masz całkowitą rację , lepszy jest gaz ,najlepiej typu gasnica , a jesli chodzi o czas obecny to mi nie potrzeba , ,troche może pokręciłem ale myślę że zrozumiesz o co mi chodzi ,![]()
Jestem dokładnie takiego samego zdania... Różnego typu amunicja może być użyta zarówno do samoobrony jak i do polowań celem zdobycia pożywienia.Ramzan Szimanow pisze: ↑czw 25 sie 2022, 22:24[...]
Co do drugiej kwestii, kolejny powód przez który jestem zdania że przy kupowaniu żelaza w kontekście przygotowań strzelba powinna być drugim wydatkiem. Uniwersalność. [...]
Nawet sama amunicja popularnych kalibrów może być cennym elementem wymiany na inne przydatne środki służące przetrwaniu...SilesiaSurvival pisze: ↑czw 25 sie 2022, 21:56[...]
Co do zbierania broni na „gorsze czasy”od przybytku głowa nie boli, a takie „dobro” może procentować, jak każde inne zmagazynowane na owe gorsze czasy
[...]
Raz kupiona "polisa" nie wymaga corocznego odnowienia, ewentualnie dokupienia środków w formie amunicji... To jedyna polisa którą można odsprzedać bez znacznej utraty środków...
mar_kow pisze: ↑sob 27 sie 2022, 22:27Jestem dokładnie takiego samego zdania... Różnego typu amunicja może być użyta zarówno do samoobrony jak i do polowań celem zdobycia pożywienia.Ramzan Szimanow pisze: ↑czw 25 sie 2022, 22:24[...]
Co do drugiej kwestii, kolejny powód przez który jestem zdania że przy kupowaniu żelaza w kontekście przygotowań strzelba powinna być drugim wydatkiem. Uniwersalność. [...]
Uniwersalność, a zwłaszcza z punktu widzenia kogoś kto nie był przeszkolony w służbach prostota obsługi.
I załadowana loftkami największy potencjał do szybkiego skończenia paskudnej sytuacji.
Minimalizując problem "naćpanego zombie" nadal atakującego po wielokrotnych postrzałach z 9mm czy innego 5.56.
Zwłaszcza niebezpiecznego z bliska. Gdzie ma miejsce najwięcej "cywilnych" strzelanin.
Amunicja kaliber 12 nie dość że jest bardzo łatwa w re elaboracji (jak inne śrutowe) to jest też jednym z najbardziej rozpowszechnionych naboi. Przez to w czasie GWWW powinna być względnie łatwa do wymiany jak i zdobycia.
Co do przydatności w polowaniu.
Już Francis Eugene Galton wspominał że często ciężko jest trafić na grubą zwierzynę i to niedoceniane śrutówki żywią wyprawę.
A zdobywał swoje szlify podróżnika w Afryce połowy XIX wieku.
O "ciut" innych stanach zwierzyny jak Polska trzeciej dekady XXI w.