Jeden z ciekawszych sposobów( i najprostszych) na mięsne przetwory :
https://youtu.be/AcwcwLWaPEk
Utopence
- mar_kow
- Posty: 528
- Rejestracja: wt 21 gru 2021, 08:04
- Lokalizacja: Mazury
- Kontakt:
Kiedyś przeczytałem że to typowa przekąska naszych południowych sąsiadów. Tyle razy byłem w Czechach i się z tym nie spotkałem ale postanowiłem wypróbować przepis. Właśnie go testuję po miesiącu "dojrzewania". Baza na zwykłym occie z zasmażaną cebulką, chili, zielem angielskim, listkiem laurowym i cukrem. Oczywiście sól, octu prawie pół na pól ale ostre nie jest. Zalane na gorąco - wieczko zassało jak konserwę.
W smaku może być ale du...py nie urywa...
W smaku może być ale du...py nie urywa...
Broń to narzędzie, to człowiek odpowiada za swoje czyny...
- 1411
- Posty: 2628
- Rejestracja: ndz 02 wrz 2018, 14:15
- Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
Mój wyrób też jakoś mnie nie przekonał w smaku. Więcej przypraw? Trzeba spróbować jeszcze raz inaczej, a tymczasem wolę marynowane jajka. Z tym że to kwestia smakowa, jajka mogą długo leżeć w spiżarce bez konieczności konserwowania.
- mar_kow
- Posty: 528
- Rejestracja: wt 21 gru 2021, 08:04
- Lokalizacja: Mazury
- Kontakt: